خواص درمانی عرق شنبلیله
شنبلیله با نام علمی Trigonella foenum-graecum گیاهی است علفی، یک ساله و به ارتفاع تا 50 سانتی متر، برگهای این گیاه بیضی شکل با نوک مدور که حدود نصف بالای پهنک آن، دندانه دار است.برگها مرکب از سه برگچه بوده که از یک نقطه، منشعب میشوند. گلها منفرد، به رنگ زرد روشن و گاهی بنفش مایل به سفید هستند. میوهی شنبلیله به صورت نیام خمیده، به طول تا 11 سانتی متر و حاوی تا 20 دانه است.دانهها به رنگ زرد نارنجی و گاهی قهوهای رنگ است. این دانهها به طول5 تا 6 میلیمتر و عرض تا 3 میلیمتر هستند. قسمت مورد استفادهی گیاه، دانههای آن است که دارای بویی معطر و طعمی تلخ میباشند. این گیاه در نقاط مختلف ایران کشت میگردد.
برگ شنبلیله به عنوان سبزی در انواع غذاها و ادویهجات به مقدار زیاد در ایران، مورد مصرف است.
تاریخچه:
دانهی گیاه شنبلیله اروپایی برای قرنها به عنوان ادویه در آشپزی و در طب سنتی نیز تقریباً به همان قدمت، برای درمان کورک، دیابت، سلولیتیس و سل به کار میرفته است.
عصارهی دانهی شنبلیله به عنوان جایگزینی طعم شربت افرا استفاده میشود.
فواید عرق شنبلیله:
ضد قند – تقویت قوای جنسی – نیرو بخش.